Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY JAJECZNE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
mleko 1/2 szklanki
miękkie masło 1 łyżka
kwaśna śmietana 2 łyżki
posiekana pietruszka 2 łyżki
sól pieprz gałka muszk.
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY JAJECZNE

Odłożyć jedno jajko, resztę ugotować na twardo, po ostudzeniu posiekać.
Kajzerkę zalać mlekiem, odcisnąć.
Bułkę, śmietanę i masło rozetrzeć i dodać posiekane jajka i pietruszkę( można dodać koperek czy szczypiorek, za każdym razem będą inne w smaku).Wymieszać z żółtym serem i surowym jajkiem. Przyprawić do smaku.
Wilgotnymi dłońmi formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na złoto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.09.2011 21:04
wypróbowałam bardzo dobre
pacpaw 29.03.2011 19:41
a kiedyś szukałem tego przepisu :o)
Małgorzata113 24.11.2010 08:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak