Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRYSZTAŁKOWA MASA

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szkl.
margaryna 25 dag.
róznokolorowe galaretki 3
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KRYSZTAŁKOWA MASA

Galaretki gotujemy i wylewamy każdą z osobna na płaski talerz. Gdy galaretka wystygnie kroimy ją w kostkę. Żelatynę gotujemy w niecałym pół litrze wody. Żółtka ucieramy z cukrem oraz z margaryną, dodajemy ubitą z białek pianę oraz żelatynę. Mieszamy wszystko z kostkami galaretek i wlewamy do tortownicy bądź przekładamy do pucharków by masa zastygła. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.10.2012 06:43
pyszności;)
AURELKA 17.10.2012 18:55
uwilebiam ją
Margo1 16.02.2011 10:27
Świetne
IZABELA29 05.01.2011 09:30
fajne
traktorek 08.12.2010 13:29
pycha
aranka 01.12.2010 18:31
fajna
MAR3STA 24.11.2010 12:15
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak