Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

malibu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szkl spirytusu
wiórki kokosowe 150g
mleko skondensowane 1 puszka
mleko skondensowane niesłodzone 1/2szkl

Przepis i sposób przygotowania na: malibu

Kokos -10 dag. wsypujemy do słoika i zalewamy spirytusem szczelnie zakręcamy i odstawiamy na 3 dni(codziennie wstrząsamy słoikiem) .Po 3 dniach kokos odcedzamy na plastikowym sitku dokładnie gniotąc łyżką.Mleko 3,2 procent zagotowujemy z 10 dag. kokosu i gorące odcedzamy dokładnie(powinna nam zostać szklanka mleka ) i studzimy.Spirytus miksujemy z puszką mleka słodzonego,połową puszki niesłodzonego i z przestudzonym mlekiem ,zlewamy do butelki i wstawiamy do lodówki na kilka dni aby się przegryzło..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.10.2012 06:44
malibu, uwielbiamm;)
wolochski 20.02.2011 22:43
Super
asiunia_d1wp 24.11.2010 22:48
próbuj bo warto! Niby delikatne, ale w głowie potrafi zawrócić:)
Misiabe 24.11.2010 01:08
Wszystkie składniki mam więc z rana wypróbuje .
asiunia_d1wp 23.11.2010 22:28
przepraszam za kilka błedów! Zamiast mleka skondensowanego niesłodzonego mozna dodac mleko 3.2 %, a kokosów 200g. Składniki przepisywalam z zeszytu, a sposób przygotowania z głowy wiec nie trzymalam sie przepisu, a moich oklepanych juz skladników. Polecam napoik jest pyszny! Polecam na zimne juz wieczory!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak