Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort naleśnikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 2% 3 szklanki
jajko 2
cukier wanilinowy 1 opakowanie
sól szczypta
miód 2 łyżki
syrop klonowy
bita śmietana
gorzka czekolada
pomarańcza 1 szt.
kiwi 1 szt.
ananas z puszki 4 plastry
brzoskwinie w puszce 2 połówki
winogrona 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort naleśnikowy

Zmieszaj ze sobą: mąkę, mleko, jajka, cukier wanilinowy, miód, sól. Usmaż naleśniki. Układaj w tej kolejności: naleśnik, polej syropem klonowym 1 łyżkę, naleśnik, syrop klonowy, naleśnik, syrop klonowy, naleśnik, syrop klonowy, naleśnik, owoce pokrojone w kostkę, bita śmietana, i polej polewą czekoladowa.
Polewa czekoladowa:
Zagotój wodę w garku, postaw na gotującej się wodzie w garnku miske, połam czekolade na mniejsze kostki, dodaj 2 łyżki mleka i mieszaj aż się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelusia111 01.10.2011 15:16
Świetny
Anna146 17.08.2011 07:22
fajny pomysł na naleśniki
anemon 10.08.2011 09:00
Fajny pomysł.
jolaxa 27.06.2011 22:08
pycha
izapozdro 21.12.2010 18:25
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak