Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

a\'la racuchy z serkiem waniliowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek waniliowy 200g
mąka pszenna 2/3 szkl
mąka ziemniaczana 2 lyzki
proszek do pieczenia
jajko 2
cukier waniliowy
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: a\'la racuchy z serkiem waniliowym

Obie mąki połącz i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Wbij żółtka, dodaj serek waniliowy, cukier waniliowy i sól, wymieszaj na jednolitą masę. na końcu dodaj pianę ubitą z białek. Przykryj i odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce. Na rozgrzany olej kładź łyżką niewielkie placuszki i smaż z obu stron na rumiany kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.11.2010 21:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak