Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonki z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa uniwersalna Kucharek
pieprz
majeranek
margaryna do smażenia
indyk 2 szt.
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: golonki z indyka

Margarynę roztopić, dodać natartą przyprawami golonkę i piec na średnim ogniu. Podlewać wodą by się nie przypaliła i by zrobił się sos. Gdy mięso będzie miękkie zaciągnąć sos wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 02.12.2012 10:34
bardzo często robię mięso z indyka,a goloneczki są przepyszne:)
Justa32 05.09.2011 08:49
mniam
daria899 05.04.2011 19:02
super smaczna
romanrafal
romanrafal 19.02.2011 06:27
super,super,super
Grażyna13 29.12.2010 15:17
Pyszne ! Ja robię indycze golonki w piwie...
misia53 22.12.2010 14:04
O , jak pięknie zrumienione.
Izabela/bella81 26.11.2010 15:11
jest smaczna, a sos z niej przepyszny:)
Ewa111 26.11.2010 12:35
wygląda bardzo apetycznie
pacpaw 26.11.2010 10:33
uwielbiam golonkę ale tej z indyka nie miałem okazji spróbować, a patrząc po zdjęciach chyba wiele tracę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak