Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z jajek i pieczarek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek na twardo 5
bułki czerstwej 1/2
olej Do smażenia
Kucharek i pieprz Do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z jajek i pieczarek

Jajka przeciskamy przez praskę. Bułkę moczymy w wodzie aż zmiękknie, następnie odsączamy. Cebulę obieramy i kroimy w malutka kosteczkę i smażymy na 3 łyzkach oleju. Pieczarki myjemy i trzemy na grubych łezkach i dodajemy do cebuli. Po usmazeniu cebuli i pieczarek odstawiamy do ostygnięcia. Gdy już mamy cebulę i pieczarki zimnne dodajemy do reszty składników. Doprawiamy Kucharkiem i pieprzem. Wbijamy jajko. Gdy masa jest za żadka możemy dodać troszkę bułii tartej. Formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak