Kotlety z jajek i pieczarek

Kotlety z jajek i pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek na twardo

    5
  • bułki czerstwej

    1/2
  • olej

    Do smażenia
  • Kucharek i pieprz

    Do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka przeciskamy przez praskę. Bułkę moczymy w wodzie aż zmiękknie, następnie odsączamy. Cebulę obieramy i kroimy w malutka kosteczkę i smażymy na 3 łyzkach oleju. Pieczarki myjemy i trzemy na grubych łezkach i dodajemy do cebuli. Po usmazeniu cebuli i pieczarek odstawiamy do ostygnięcia. Gdy już mamy cebulę i pieczarki zimnne dodajemy do reszty składników. Doprawiamy Kucharkiem i pieprzem. Wbijamy jajko. Gdy masa jest za żadka możemy dodać troszkę bułii tartej. Formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju.

Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat