Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karmazyn z grzybami i pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z karmazyna 0,5 kg
pomidory 0,2 kg
cebula 0,5 szt.
wino białe wytrawne 70 ml
olej 100 ml
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól, pieprz
boczniaki 0,4 kg
pieczarki 0,4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: karmazyn z grzybami i pomidorami

grzyby oczyścić w osolonej wodzie i jeżeli trzeba,drobno pokroić.Cebulę drobno posiekać,a pomidory sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Rybę osolić i posypać pieprzem następmie usmażyć na oleju.Na drugiej patelni podsmażyć na maśle przez 5min.cebulę i grzyby,dodać wino i smażyć,do czasu,aż płyn odparuje.Następmie dodać pomidory i posiekaną natkę pietruszki.Smażyć razem ok.5min.Rybę podajemy obłożoną grzybami,z dodatkiem białego lub smażonego ryżu oraz surówkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 13.01.2014 10:54
To musi być pyszne :-)
Granita 19.09.2013 08:26
bardzo ciekawy przepis,tyle że i ja mam-u siebie-problem z dostaniem karmazyna
Seba 10.06.2012 11:24
pycha
Grazyna0211 09.04.2011 10:14
fajny przepis
Motorek 27.02.2011 14:25
smaczne
ewa78 23.02.2011 13:49
bardzo fajny przepis
marzencia2007 22.02.2011 13:15
extra :)
Magda60 26.01.2011 14:34
pyszne
kanu83 25.01.2011 11:19
Musi być pyszny
Wojtek8 22.01.2011 18:29
fajne
Katarzyna/kate1980 22.12.2010 18:56
szkoda tylko że w moich stronach w ogóle nie można kupić tej rybki z wielką chęcią wypróbowałabym przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak