Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadanie po włosku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser mozarella 200 dag
pomidor 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
oliwki 1-2 sztuki
olej do smażenia do smaku
jajko 1 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadanie po włosku

Ser kroimy w plasterki grubości ok 0,5-1cm. Panierujemy w rozkłóconym jajku, bułce tartej i odrobiną soli. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Ser wykładamy na talerz i przyozdabiamy plasterkami pomidora , paseczkami cebuli oraz plasterkami oliwek. Można też plasterki sera grillować. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 31.12.2013 14:55
pyszne śniadanie
Angelika10 19.07.2012 01:06
świetne
RenataZ-et 22.06.2012 19:30
lubię takie śniadanka
marta639 18.09.2010 12:06
Ciekawe.
Ula11 23.08.2010 14:59
nie wpadłabym na panierowanie mozzarelli, muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak