Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
pieczarki 200 gram
ser żółty 100 gram
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
olej do smażenia pól szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Do tego przepisu potrzebna jest podwójna pierś z kurczaka. Mięso posyp przyprawami i odstaw na pół godziny. Olej rozgrzej na patelni. Pieczarki obierz, pokrój drobno i smaż przez 20 minut na wolnym ogniu. Pieczarki odstaw, dopóki nie ostygną. Ser żółty zetrzyj na tarce. Pieczarki z serem włóż pomiędzy kawałki piersi kurczaka. Jajko rozbij i rozmieszaj. Kotlety zanurz w jajku, a następnie obtocz w bułce tartej. Smaż na głębokim tłuszczu około 15 minut z każdej strony.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 07.05.2011 19:23
pyszności
asiunia_d1wp 02.02.2011 21:55
jak zobaczyłam zdjecie zrobiłam sie głodna:)
Koper 03.12.2010 15:22
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak