Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quiche z kurczakiem i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pierś z kurczaka 150 gram
szpinak mrożony 100 gram
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
jajko 3 jajka
cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 2-3
ser żółty 200 gram
żółtko jajek 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Quiche z kurczakiem i szpinakiem

Ciasto francuskie umieścić w formie do tarty. Pierś kurczaka i cebulę pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju. Najpierw wrzucić cebulkę i przysmażyć, aż do zeszklenia, następnie dodać kurczaka. Smażyć do przyrumienienia. Szpinak rozmrozić z małą ilością wody z dodatkiem posiekanego czosnku(np. umieszczając na patelni i mieszając co jakiś czas). Powyższe składniki umieścić na cieście(kurczak na spodzie, a szpinak na wierzchu). Jajka i żółtka roztrzepać, rozmieszać ze śmietaną i mlekiem. Przyprawić do smaku. Powyższą masę wylać na ciasto. Posypać startym żółtym serem. Piec 30-40 minut w 180 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 23.11.2010 20:58
warte wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak