Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quiche z porem i wędliną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
por (białe części) 2 sztuki
wędlina 200 gram
śmietana 2 łyżki
jajko 3 sztuki
sól, pieprz do smaku
mleko 1/2 szklanki
masło
ser gouda 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Quiche z porem i wędliną

Ciasto francuskie umieścić w formie do tarty. Wędlinę i ser pokroić w paski. Pora pokroić w cienkie talarki. Rozgrzać patelnię z dodatkiem masła- poddusić na niej wędlinę z porem. Do ciasta dodać wędlinę z porami, wlać rozbite jajka wymieszane ze śmietanę i mlekiem,dodać starty żółty ser. Przyprawić do smaku. Piec około 30 minut w 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak