Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z zacierkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron zacierki 25 dag
porcja rosołowa 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 10 dag
cebula 1 sztuka
grzyby suszone 3 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z zacierkami

Zacierki gotujemy wg przepisu, odcedzić, odsączyć. Porcje rosołową zalać 1. 2 litra wody, dodać marchewkę, pietruszkę oraz seler. Następnie dodać cebulę . Wyciągnąć porcje rosołową oraz warzywa. Pod koniec gotowania dodać namoczone grzyby. Gotujemy na małym ogniu 15 minut. Doprawić do smaku. Podawać zupę z makaronem zacierki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 22.08.2011 18:42
zjadłabym
MAR3STA 24.11.2010 12:36
pyszna!
madzialena19 24.11.2010 11:54
Zupa grzybowa jest bardzo smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak