Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quiche z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pomidor 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
jajko 3 sztuki
śmietana 150 ml
ser żółty 100 gram
musztarda do smaku
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Quiche z tuńczykiem

Ciasto francuskie umieścić w formie do tarty i posmarować musztardą. Do ciasta dodać tuńczyka, pokrojoną cebulę w kostkę i pomidora w talarki, wlać rozbite jajka wymieszane ze śmietaną, starty żółty ser i przyprawić do smaku. Piec 40 minut w 210 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak