Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki zapiekane z jajkami, groszkiem i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 4 duże sztuki(najlepiej z ziarnami
jajko 4 sztuki
kiełbasa 300 gram
sól, pieprz
masło
groszek świeży 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki zapiekane z jajkami, groszkiem i kiełbasą

Kiełbasę pokroić na cienkie plasterki. Z bułek odkroić około 1/4 z wierzchu( kapelusiki). Ze środka bułek wydrążyć miąższ. Każdą bułeczkę posmarować odrobiną masła (w środku), po bokach ułożyć plasterki kiełbasy, a do środka wsypać groszek. Do każdej bułeczki wbić 1 jajko i przyprawić do smaku. Bułeczki przykryć kapelusikami i piec w piekarniki około 10 minut w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak