Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos ze świerzych pomidorów i bazyli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 500 gram
olej 2 łyzki
pieprz, sól do smaku
bazylia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos ze świerzych pomidorów i bazyli

Pomidory myjemy , rozcinamy lekko na krzyż sparzamy obieramy ze skórki kroimy w kostkę , podsmażamy na oliwie dodajemy posiekana bazyle dusimy aż sos troche odparuje i zgestnieje przyprawiamy, można go równierz przetrzec przez sito

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 28.11.2010 07:42
Takie połączenie zawsze dobrze smakuje. Ja bym jeszcze dodała ewentualnie czosnku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak