Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki z piersi kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka 80 dag
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
makaron ryżowy 20 dag
sos sojowy 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól
pieprz
masło 1 łyżka
wino białe wytrawne 200 ml
granat 3 mało dojrzały

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki z piersi kurczaka

Filety umyć osuszyć, pokroić w paski ukośne tak jak na faworki. Przeciąć na środku ok 2 cm wzdłuż i przełożyć koniec przez przecięcie. Oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić do lodówki na 2 godz. Granaty przeciąć na pół, wydrążyć ziarenka. Rozpuścić masło, włożyć ziarno granatu z sokiem, przesmażyć, następnie podlać białym winem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w zimnej wodzie i wlać do gotujących się ziaren granatu, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym. Faworki drobiowe smażymy w głębokim oleju. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 29.08.2011 11:39
czuję jak robię się głodna...
treonina 29.08.2011 11:38
czuję jak robię się głodna...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak