Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z ciasta francuskiego z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser feta 200 gram
jajko
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
sezam do posypania
tymianek do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z ciasta francuskiego z fetą

Ser feta wymieszać z tymiankiem, pieprzem i śmietaną. W międzyczasie ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na środek ciasta nakładać farsz i zawinąć boki ciasta. Każdy kawałek ciasta francuskiego posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Piec około 30 minut w 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 20.05.2011 17:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak