Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rogaliki z masą makową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowa masa makowa
mąka ok50dag
mleko ciepłe 1/2szklanki
drożdże 4dag
żółtko jajek 2
masło 20dag
zapach pomarańczowy
cukier ok5dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rogaliki z masą makową

Drożdże namoczyć w odrobinie mleka z cukrem. Mąkę przesiać,dodać resztę mleka,cukru,żółtka,zapach i drożdże; wyrobić ciasto odstawić. Rozwałkować,posmarować masłem,zwinąć i rozwałkować(i tak kilka razy). Wstawić do lodówki na 2-3 h. Rozwałkować ponownie,wycinać trójkąty i smarować masą.Piec w 200stopniach ok20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 20.01.2012 18:11
super
Ewa111 26.11.2010 12:39
pewnie są smaczne
polly66 23.11.2010 19:27
w smaku różnią się od tradycyjnych drożdżowych:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak