Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki kukurydziano- paprykowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1/2 sztuki
jajko 2 sztuki
mąka 300 gram
mleko 300 ml
olej do smażenia
sól
papryka zielona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki kukurydziano- paprykowe

Papryki obrać , usunąć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Do miski wrzucić przesianą mąke, dodać jajka, mleko, 1 łyżkę oleju i wszystko wymieszać. Przyprawić do smaku. Następnie dodać kukurydzę bez zalewy, pokrojoną paprykę i delikatnie wszystko wymieszać. Patelnię rozgrzać i wlać pół łyżki wazowej powstałej masy. Smażyć na złoty kolor z oby dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak