Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdżowe z masą makową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
mąka 0,5 kg
proszek do pieczenia łyżeczka
drożdże 50g
mleko 5 łyżek
jajko 2
cukier waniliowy 2 opakowania
masa makowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe z masą makową

Drożdże namoczyć w zimnym mleku przez kilka min. Mąkę przesiać,dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto.Przykryć i odstawić na 2 h. Rozwałkować,kroić w trójkąty,smarować masą(gotowa w puszce) i zawijać.Posmarować żółtkiem i piec na papierze do pieczenia w 180stopniach aż będą złote(ok pół h-20min)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.04.2013 11:08
wspaniałości :)
Zoso 26.03.2012 21:10
pyszne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak