Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka boczkowa z sosem sojowym i ryż groszkiem i oliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 100 gr (1 plaster)
kapusta pekińska 100 gr
cebula 0,5 szt
sezam 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
cynamon szczypta
pieprz do smaku
ser żółty 2 plastry
tłuszcz do smażenia
dodatek
ryż 1 saszetka
groszek konserwowy 1 puszka
oliwki 6-7 szt
bulion 100 ml
natka pietruszki
sól do smaku
Sos imbirowy 1 łyżka
boczek 200 biały

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka boczkowa z sosem sojowym i ryż groszkiem i oliwkami

Plastry boczku lekko rozklepać i posmarowac sosem sojowym i imbirowym z soją.
Schab pokroić drobno, kapustę pokroić w kostkę , cebulę drobno posiekać.. przysmażyć wszystko razem na łyżce oleju, dodać sos sojowy cynamon i imbir, doprawić pieprzem.. dodać sezam i wszystko przysmażyć az do wyparowania nadmiaru płynu.. Na boczku ułożyć żółty ser, i wyłożyć nadzienie.. przy pomocy foli aluminiowej zrolowac i zawinąć w folię .. (matową stroną na zewnątrz) Piec w temp 220 st ok 1 godzinę.
Ugotować ryż na półmiękko wysypać z woreczka do garnka, dodać groszek i poktojone w plasterki oliwki, Podlać bulionem i doprawić do smaku solą, dodać trochę koperku i szczypiorku.. Postawić na ogniu i mieszając ogrzewać ok 5 - 7 min.
Danie podawać z surówką z kapusty pekińskiej i cebuli oraz pomidorem posypanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 27.06.2012 20:19
super
ZEWA 17.04.2011 11:02
musi być smaczne
Sarenka 05.04.2011 17:29
Wspaniala rolada, sama jeszcze nigdy takiej nie robilam.
krzyniu1984 24.11.2010 08:47
bajeczna!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak