Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z groszku łuskanego - żółtego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 duza
marchew 1 duża
makaron ryżowy pół szklanki
groszek żółty 300 gram łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z groszku łuskanego - żółtego

W dużym garnku, ok 3 -4 litrowym zagotować wody do gotującej wrzucić wypłukany groszek i pokrojona w kostkę cebulę, następnie dodać ziele i liść. Gotować az groszek będzie stawał się miękki, wtedy dać marchew pokrojoną w kostkę, kostkę bulionową i dalej gotować, do rozgotowania się groszku. Następnie po uzupełnieniu wody dać makaron, i czosnek. Gotować az makaron będzie miękki. Możn doprawić solą i pieprzem i koperkiem. Zupa ma być gęst i sycąca w sam raz na jesień i zimę. Trudno jest podać proporcje wody więc trzeba samemu dopracować, byle nie była za rzadka, POLECAM!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 04.04.2012 10:33
Bardzo lubię taką grochówkę.
Zoso 27.10.2011 22:12
smaczne i zdrowe
Wacław 27.08.2011 09:40
pycha !
usmiech 17.07.2011 13:31
interesujące
Karolcia12 02.05.2011 14:51
ekstra zupa
Motorek 02.04.2011 15:32
pycha
iga2 15.03.2011 12:57
superowa zupka
Mirka-Ludomila 14.03.2011 12:50
Grochówka z makaronem-ciekawa odmiana :-)
ben-ka 09.03.2011 16:54
Dawno grochówki nie gotowałam:)
Teresa19 23.02.2011 08:31
Ciekawa zupka.
Izabela28 16.02.2011 19:56
fajny przepis:)
mirosława4 04.12.2010 20:54
ciekawy przepis
Justyna70 28.11.2010 07:31
fajna!
eduszo
eduszo 27.11.2010 11:18
Ciekawa ta zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak