Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z cebulową marmoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 800 gram
cebula czerwona 400 gram
wino czerwone wytrawne 3/4 szklanki
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
pomarańcza 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
oliwa
cukier brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z cebulową marmoladą

Z pomarańcza obrieram skórkę, a sok wyciskam. Do soku dorzucam połowe startej pomarańczy i 2 łyżki oliwy. Schab rozbijam , smaruje musztardą francuską. Układam schaby jeden na drugim w miseczce i zalewam sokiem z pomarańczy. Odstawić do schłodzenia. Cebulę kroję w talartki, rozgrzewam patelnię z dodatkiem oliwy i smaże cebulę około 8 minut, aż będzie miękka. Do przysmażonej cebulki wlewam wino, dodaje resztę skóki z pomarańczy, odrobinę brązowego cukru i gotuje, aż większość wina odparuje. Po ugotowaniu przyprawiam do smaku. W między czasie schab smażę na rozgrzanej patelni (albo na grillu elektrycznym)z dodatkiem oliwy. Powyższe danie najlepiej smakuje z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.01.2013 12:43
mam na to ochotę;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak