Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czysta zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone kapelusze prawdziwków 16
cebula
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: czysta zupa grzybowa

Grzyby umyć,wrzucić do garnka.Wlać 6szklanek wody i odstawić na noc,by się moczyły.Następnie dodać cebulę i ugotować razem w wodzie,w której moczyły się grzyby.Miękkie grzyby osączyć łyżką cedzakową,wystudzić,pokroić w cienkie paseczki,ponownie włożyć do garnka,cebulę usunąć.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.01.2013 12:43
super;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak