Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto orzechowe z miodem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300g
proszek do pieczenia 2łyżeczki
orzechy laskowe 200g
cukier drobny 150g
cukier waniliowy 1
miód płynny 3łyżki
masło 200g
jajko 4
mleko 100ml
polewa z ciemnej czekolady

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto orzechowe z miodem

Orzechy zmielić w młynku do kawy,wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.Masło utrzeć z cukrem,miodem i cukrem waniliowym,dodać jajka,wsypać suche składniki.Na końcu wlać mleko,dokładnie wymieszać.Prostokątną formę o wymiarach ok.20 na 30cm natłuścić,na spód położyć papier do pieczenia,przełożyć masę.Piec przez 55min w temp.170stopni.Wyjąć z piekarnika,wystudzić.Udekorować polewą czekoladową i orzechami laskowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak