ciasto orzechowe z miodem

ciasto orzechowe z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300g
  • proszek do pieczenia

    2łyżeczki
  • orzechy laskowe

    200g
  • cukier drobny

    150g
  • cukier waniliowy

    1
  • miód płynny

    3łyżki
  • masło

    200g
  • jajka

    4
  • mleko

    100ml
  • polewa z ciemnej czekolady

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy zmielić w młynku do kawy,wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.Masło utrzeć z cukrem,miodem i cukrem waniliowym,dodać jajka,wsypać suche składniki.Na końcu wlać mleko,dokładnie wymieszać.Prostokątną formę o wymiarach ok.20 na 30cm natłuścić,na spód położyć papier do pieczenia,przełożyć masę.Piec przez 55min w temp.170stopni.Wyjąć z piekarnika,wystudzić.Udekorować polewą czekoladową i orzechami laskowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat