Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń waniliowy- własnej roboty :)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier do smaku
żółtko surowe 2 sztuki
laska wanilii
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń waniliowy- własnej roboty :)

Laskę wanilii przekroić i \"wydłubać\" nasionka. Do rondelka wlać 1 szklankę mleka, dodać masło i ziarenka wanilii i wszystko gotować na małym ogniu. Do miski wlać resztę mleka, żółtka, cukier i mąke ziemniaczaną. Do rondelka wsypać masę z miski. Mieszać, aż do zawrzenia,a następnie zdjąć z gazu- dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Gotową masę przelać do pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak