Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z nektarynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
nektarynki 3 sztuki
cukier do smaku
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z nektarynkami

Ciasto francuskie pokroić na trójkąty i każdą część posmarować rozkłóconym jajkiem. Nektarynki obrać i pokroić na plasterki. Na każdy kawałek ciasta położyć 2-3 plasterki nektarynki i posypać odrobiną cukru. Zapiekać w piekarniku w 200 C przez około 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 12.11.2011 07:04
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak