Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka mandarynkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynki 80 dag
cukier 10 dag
cytryna 1 sztuka
woda 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka mandarynkowa

Cytrusy obieramy i wyciskamy z nich sok. Wodę gotujemy z cukrem, wyciśniętym sokiem i start,ą skórką z cytrusów. Dodajemy namoczoną żelatynę, mieszamy i przelewamy gazę/sitko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak