Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaj z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
pieczarki 300 gram
cebula 1
papryka czerwona 1
ser żółty 100 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaj z pieczarkami

Pierś z kurczaka pokrój na plastry i rozbij tłuczkiem. Pieczarki i cebulę podsmaż na wolnym ogniu. Paprykę umyj, wydrąż, pokrój w kosteczkę i dodaj do smażących się pieczarek. Ser zetrzyj na tarce. Farsz z pieczarek i papryki owiń w plastry mięsa. Dodaj sól i pieprz do smaku oraz starty ser. Dewolaje zepnij wykałaczkami. Olej rozgrzej na patelni. Smaż, dopóki mięso nie stanie się miękkie.

Podawaj z ziemniakami i surówką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 18.11.2012 21:26
ja robię bez papryki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak