Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa z farszem z cieleciny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec 1/2 kg
Farsz:
cielęcina 20 dag
boczek wędzony 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa z farszem z cieleciny

Mięso myjemy i płat delikatnie rozbijamy.
Przygotowujemy farsz: cielęcinę milimy razem z boczkiem. Cebulę siekamy i dusimy na maśle. Dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy i mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy mięso. Farsz kładziemy na środek mięsa i ciasno zwijamy - spinamy wykałaczkami lub wiążemy nicią. Nacieramy roladę oliwą i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak