Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
pietruszka 3 natka
śmietana 0.30 l
sól 1 łyżka
pieprz 6 ziarno
mąka 2 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4 listek
marchew 2 2
Bulion grzybowy 2 z pieczarek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Pieczarkowa

Umyć i wysuszyć pieczarki. Następnie pokroić na kawałki. Wrzucić pieczarki do przygotowanego bulionu grzybowego. Gotować przez 15 minut. Dodać śmietanę z mąką. By śmietana się nie zważyła należy przed wlaniem dodać do niej 4 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać. Przyprawić przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.05.2011 18:46
wygląda super
angelika14 23.05.2011 18:46
wygląda super
iwona332 23.05.2011 10:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak