Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z farszem cebulowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 1/2 kg
Farsz:
cebula 4 sztuki
boczek wędzony 10 dag
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z farszem cebulowym

Mięso myjemy i płat delikatnie rozbijamy.
Przygotowujemy farsz: cebulę i boczek siekamy i dusimy około 15 minut. Dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy i mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy mięso. Farsz kładziemy na środek fileta i ciasno zwijamy - spinamy wykałaczkami lub wiążemy nicią. Nacieramy roladę oliwą i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak