Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krążki ziemniaczane ze swojską kiełbaską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 300 gram
cebula 0,5 szt
kiełbasa swojska 1 pętko
koperek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2-3 szt
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżeczki
olej
majeranek 1-2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krążki ziemniaczane ze swojską kiełbaską

Ziemniaki obrać,umyć,pokroić w talarki i wrzucić na patelnię.Dodać olej,majeranek,szczyptę mielonej papryki,ziele angielskie,liść laurowy,2 łyżeczki przyprawy do gulaszu,pieprz i sól do smaku.Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć pod przykryciem na średnim ogniu.Co nieraz pomieszać.Gdy krążki będą miękkie dodać pokrojone w kostkę kiełbasę i cebulę.Posypać koperkiem.Całość poddusić chwilę pod przykryciem i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 09.11.2011 19:11
bardzo dobre
Tomek16 10.12.2010 13:35
dobre
pacpaw 27.11.2010 00:29
uwielbiam te krążki tylko często mi się sklejają
MAR3STA 24.11.2010 12:25
taki obiadek to dopiero obiadek!
suzana 23.11.2010 15:44
taki obiad, że ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak