Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 1/4 kg
jabłka 4 szt
gruszka 1 szt
makaron drobny
cukier drobny 3 łyżki
cynamon, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa

Makaron np. świderki lub małe kolanka ugotować na półtwardo.
Owoce tj. jabłko i gruszke obrac ze skórki i pokroić w ósemki. Jagody umyć.
Wszystkie owoce włożyć do garnka,dodać cukier i cynamon.
Zalać litrem wody i gotować 10-15 minut.
Wystudzić, podawać na zimno z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 22.08.2011 22:40
mniam
Gonia555 21.08.2011 20:45
pycha
mikrusiak 23.11.2010 15:39
hm... moznaby spróbować...;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak