Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z kapustą i z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 350g
masło stopione 2łyżki
żółtko jajek 2
sól 1/2łyżeczki
Farsz:
grzyby suszone 250g
cebula
olej 1łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2łyżki
sól
pieprz
woda 1/2szkl (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z kapustą i z grzybami

Zagnieść ciasto.Grzyby zalać wrzątkiem,moczyć przez 30min.potem ugotować,odcedzić i bardzo drobno posiekać.Cebulę posiekać równie drobno i połączyć z grzybami.Przesmażyć farsz na oleju.Zagęścić tartą bułką,przyprawić solą i pieprzem.Farsz nakładać do uszek.Pierogi ugotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

16.04.2013 09:47
a gdzie kapusta ?
Mariolka1 17.02.2011 23:46
bardzo lubię- pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak