Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek na kiełbasie wg Buni :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 1/2 szklanki pokrojonych w kostkę
seler i pietruszka utarte 1/2 szklanki
marchew 1 sztuka pokrojona w plasterki
kiełbasa śląska 2 sztuki pokrojone w plasterki
cebula czerwona 1 sztuka
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
mini kostka cebulowa 1 sztuka
mielony kolorowy pieprz - do smaku
cukier - do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
woda 6 szklanek
bulion 1 kostka
cebula 1 cukrowa
kapusta kiszona 1 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek na kiełbasie wg Buni :

To taki prościutki ( kryzysowy z tego co jest w domu ) kapuśniaczek .
Do garnka włożyć kiszoną kapustę, utartą pietruszkę, seler, kiełbasę, por , kostkę rosołową , kminek , koper i rozkruszoną cebulową . Zalać 4 szklankami wody .Gotować 1 godzinę .
W tym czasie podsmażyć na złoto pokrojone w piórka cebule ( na oleju ) - pod koniec smażenia dodać masło. Wrzucić cebulkę z tłuszczem do kapusty.
Osobno w 2 szklankach wody ugotować ziemniaki z marchewką . Po godzinie gotowania kapusty dodać ziemniaki z marchewką i wodą w której się gotowały do garnka z kapustą .Wymieszać . Gotować 10 minut. Doprawić koncentratem , cukrem , mielonym pieprzem. Zgasić gaz i odstawić na 30 minut. Ponownie zagotować i na małym gazie podgrzewać 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 26.11.2010 16:53
Przepyszny
ada12302 23.11.2010 23:24
bardzo smaczny
Dorota76 23.11.2010 15:19
nie jadłam jeszcze ale chyba skorzystam z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak