Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana rolada

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 10 sztuk
mąka pszenna 1.1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
koperek 1/2 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
śmietana 12% 1/2 szklanki
wędlina 30 dag
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana rolada

Wędlinę i cebulę pokroić w kosteczkę oraz podsmażyć na złoty kolor.
Ziemniaki skręcić przez maszynkę, dodać jajka, mąkę i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić ścisłe ciasto i rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką, podsmażoną cebulę i wędlinę rozsmarować na cieście, posypać pietruszką, zwinąć roladę.
Roladę przełożyć do wysmarowanej formy, polać stopionym masłem. Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor (mi to zajęło około 35 min). Podawać gorącą z dodatkiem surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Myszka75 16.02.2011 10:59
nowy sposób na ziemniaki...
kot_pankracy 02.12.2010 18:51
smaczne i efektowne
4muffins 01.12.2010 21:11
świetny pomysl i jak ładnie wygląda na talerzu
Anna169Hosz 30.11.2010 11:03
Bardzo ciekawy pomysł i smakowo i estetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak