Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 150 gram
kawa 50 ml
jajko 4 sztuki
skórka z pomarańczy lub limonki 1 łyżka
bita śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

1. Czekoladę połamać na drobne kawałki i umieścić w misce
2. Miskę z kawałkami czekolady postawić na garnku z gotującą wodą do momentu, aż czekolada się rozpuści
3. Do czekoladowej masy dodać kawę
4. Następnie pojedynczo dodawać żółtka dokładnie mieszając masę
5. Dodać drobno startą skórkę z wybranego cytrusa
6 W osobnym naczyniu ubić białka na gęstą piane
7. Pianę połączyć z czekoladowo-kawową
8. Przelać mus do miseczek i schłodzić w lodówce

Mus możemy podawać udekorowany bitą śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak