Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    150 gram
  • kawa

    50 ml
  • jajka

    4 sztuki
  • skórka z pomarańczy lub limonki

    1 łyżka
  • bita śmietana

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Czekoladę połamać na drobne kawałki i umieścić w misce
2. Miskę z kawałkami czekolady postawić na garnku z gotującą wodą do momentu, aż czekolada się rozpuści
3. Do czekoladowej masy dodać kawę
4. Następnie pojedynczo dodawać żółtka dokładnie mieszając masę
5. Dodać drobno startą skórkę z wybranego cytrusa
6 W osobnym naczyniu ubić białka na gęstą piane
7. Pianę połączyć z czekoladowo-kawową
8. Przelać mus do miseczek i schłodzić w lodówce

Mus możemy podawać udekorowany bitą śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat