Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety saute zapiekane z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 4 łyżki
marchewka 4 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
kalafior 1/2 szt.
żółty ser 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
fasolka szparagowa 30 dag
sól
cukier kryształ
ulubione zioła
przyprawa do potraw Kucharek
groszek świeży 6 łyżek
karkówka 50 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety saute zapiekane z warzywami

Karkókęmyję, kroję na plastry, oprószyc solą, pieprzem i mąką. Rozgrzewam łyżkę oleju na patelni i piekę kotlety z obydwu stron na złoty kolor. Marchewkę kroję w paski, fasolkę szparagową dzielę na mniejsze części, kalafiora dzielę na mniejsze różyczki. Warzywa wrzucam na patelnię, na której rozgrzałam 3 łyżki oliwy. Posypuję Kucharkiem, cukrem i wszystko smażę aż warzywa będą na wpól miękkie. Posypuję ulubionymi ziołami (w moim przypadku jest to lubczyk, ale mogą to byc również zioła prowansalskie, rozmaryn). W naczyniu żaroodpornym rozkładam połowę kotletów z karkówki, na to nakładam warzywa, na to kolejne kotlety i resztę warzyw. Na koniec całośc posypuję startym, żóltym serem. Naczynie wraz z kotletami wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 st. i zapiekam aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 13.01.2011 20:11
Bardzo sympatyczne danie :) uśmiecha się do mnie! :P Kotlety, zapiekane z warzywami i serem - takie dania uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak