Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb
serek topiony 1
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek z czosnkiem

Ten przepis skierowany jest dla posiadaczy pieców starego typu.

Kromki chleba kładziemy na płycie pieca i pieczemy z obu stron do przyrumienienia. Następnie każdą kromkę nacieramy ząbkiem czosnku i smarujemy masełkiem, które rozpuszcza się na gorącym pieczywie.

Chlebek z czosnkiem jest bardzo zdrowy, zwłaszcza gdy czujemy, że chwyta nas przeziębienie.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 23.11.2010 14:06
W składnikach zamiast \"serka topionego\" oczywiście powinien być \"czosnek\". Gapa ze mnie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak