Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń w skorupce z pieprzu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ząbki czosnku 2
olej 2łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1łyżka
SOS DO WOŁOWINY:
majonez 3łyżki
smietana 18% 1łyżka
musztarda 2łyżeczki
natka piertuszki posiekana 1łyżeczka
sól
pieprz
kapary 1łyżka posiekane (na sos)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń w skorupce z pieprzu

Pieprz ziarnisty lekko rozgnieść,wymieszać z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.Obsmażyć wołowinę ze wszystkich stron na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego,jeszcze ciepłą pokryć z wierzchu skorupką z pieprzu,odstawić na 30min.Rozgrzać piekarnik do 200stopniC,wstawić mięso na 10min.Zmniejszyć temperaturę do 180stopniC,piec ok.2godz.Podczas pieczenia można przykryć folią aluminiową.Mięso wyjąć z piekarnika,oprószyć solą morską i odstawić na 20min.Przygotować sos do pieczeni na zimno:wymieszać majonez,śmietanę,musztardę,posiekane kapary i natkę.Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 23.11.2010 15:42
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak