Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot ze śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 2 kg
cukier 0,5 kg
cynamon
sok z cytryny
wino białe 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot ze śliwek

Sliwki myjemy, suszymy, usuwamy pestki. W garnku gotujemy wodę i dodajemy cukier, wino, cynamon oraz sok z cytryny. Gotujemy do czasu az sie rozpusci cukier, wtedy dodajemy sliwki i chwile gotujemy, nastepnie przelewamy do sloiczkow i szczelnie zakrecamy. Pasteryzujemy 15 minut, gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak