Mięsko pietruszkowe

Mięsko pietruszkowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    2 kg
  • jajka

    10 sztuk
  • kasza manna

    2 szklanki
  • natka pietruszki

    2 pęczki
  • sól, pieprz, cukier, majeranek, czosnek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego wbijamy jajka i wsypujemy kaszę. Dodajemy przyprawy oraz natkę pietruszki. Wcześniej trzeba ją umyć , osuszyć i poszatkować drobno. Starannie mieszamy i wyrabiamy w jednolitą masę. Masę dzielimy na 2 części. Każdą oddzielnie wkładamy do torebek foliowych (może być jednorazówka) i ściskamy i wiążemy. Tak by masa przylegała do torebki foliowej ciasno. Owijamy dodatkowo gazą lub ściereczką i wiążemy boki lub ściskamy za pomocą recepturek - gumek boczki. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy godzinę. Mięso wyciągamy z wody i obciążamy i odstawiamy na ok 5 godzin aż ciasto zastygnie. Mięsko jest dobre na zimno do kanapek zamiast wędliny. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

02.05.2013 19:58
ciekawa propozycja

magmonika1995

01.05.2012 16:29
swietnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat