Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko pietruszkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 2 kg
jajko 10 sztuk
kasza manna 2 szklanki
natka pietruszki 2 pęczki
sól, pieprz, cukier, majeranek, czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko pietruszkowe

Do mięsa mielonego wbijamy jajka i wsypujemy kaszę. Dodajemy przyprawy oraz natkę pietruszki. Wcześniej trzeba ją umyć , osuszyć i poszatkować drobno. Starannie mieszamy i wyrabiamy w jednolitą masę. Masę dzielimy na 2 części. Każdą oddzielnie wkładamy do torebek foliowych (może być jednorazówka) i ściskamy i wiążemy. Tak by masa przylegała do torebki foliowej ciasno. Owijamy dodatkowo gazą lub ściereczką i wiążemy boki lub ściskamy za pomocą recepturek - gumek boczki. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy godzinę. Mięso wyciągamy z wody i obciążamy i odstawiamy na ok 5 godzin aż ciasto zastygnie. Mięsko jest dobre na zimno do kanapek zamiast wędliny. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.05.2013 19:58
ciekawa propozycja
magmonika1995 01.05.2012 16:29
swietnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak