Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwowa galaretka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z pigwy 0,5 l
cukier 0,5 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwowa galaretka

Sok gotujemy w rondelku, aż odparuje z niego woda, wtedy dodajemy cukier. Żelatyne rozpuszczamy w wodzie, nastepnie dolewamy do gotującego się soku, dodajemy kwasek cytrynowy i gdy pojawi sie piana, usuwamy ja. Gdy galaretka zacznie wrzec przy temperaturze 105C, wtedy przekładamy ja do sloiczków i szczelnie zakręcamy, gotowe! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

4muffins 02.12.2010 22:03
nigdy nie próbowałam pigwy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak