Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Róże cukrowe do tortu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
glukoza 1 łyżka
cukier puder kilka łyżek
mąka ziemniaczana odrobina
barwniki spożywcze ewentualnie

Przepis i sposób przygotowania na: Róże cukrowe do tortu

Galaretkę i żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Wystudzić. Do naczynia wsypać glukozę i cukier puder, wlać trochę galaretki i zagniatać jak na makaron.
Z dobrze wyrobionego ciasta odrywać kawałki i cieniutko rozwałkowywać podsypując mąką ziemniaczaną. Kieliszkiem wykrawać krążki i zwijać ruloniki formując róże. Układać delikatnie na bibułce pozostawiając do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 23.11.2010 23:29
Przyda się przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak