Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada rabarbarowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 2 kg
cukier 2 kg
Imbir mielony Prymat 5 łyżek
cytryna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada rabarbarowa

Rabarbar kroję na małe kawałki. W dużej misie mieszam go razem z cukrem, imbirem i pokrojoną na małe kawałki skórką cytrynową. Zostawiam na noc. Następnego dnia gotuję na małym ogniu do miękkości. Po mniej więcej godzinie gotowania robię próbę gęstnienia marmolady (wylewam odrobinę na spodek)
Gorącą marmoladę wlewam do czystych, wyparzonych słoików i od razu zamykam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 08.06.2011 07:17
ciekawe, muszę wypróbować
rosik93 23.11.2010 23:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak