Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos myśliwski

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 250 gram
kapusta biała 1
mięso wieprzowe 0,5 kg
kiełbasa zwyczajna 2
cebula 2
grzyby leśne 100 gram
przecier pomidorowy 1
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos myśliwski

Kapustę kiszoną pokrój drobno i gotuj z niewielką ilością wody około godziny. Kapustę białą umyj, poszatkuj i również gotuj, aż stanie się ona miękka. Wieprzowinę pokrój na mniejsze kawałki. Olej rozgrzej na patelni. Mięso smaż, dopóki się nie zrumieni. Kiełbasę pokrój na plasterki i podsmaż razem z cebulą i grzybami.

Wszystkie składniki przełóż do brytfanki i duś około 1,5 godziny pod przykryciem. Na koniec dodaj przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj.

Pamiętaj, że bigos najlepszy jest na drugi dzień. Wyśmienicie smakuje zarówno z gotowanymi ziemniakami jak i ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak